Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Ρετρό Style στο Παιδικό Δωμάτιο



designdazzle


Η γοητεία του ρετρό ύφους σε ένα δωμάτιο δεν είναι κάτι που επιτυγχάνεται εύκολα και γρήγορα. Χρειάζεται υπομονή, χρόνο και ικανότητες κυνηγετικές! Αξίζει όμως τον κόπο αν αγαπάτε το vintage ύφος και η διαδικασία μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστική.



dreamstime


 Θα φροντίσετε να καλλιεργήσετε τις συλλεκτικές σας ικανότητες στο έπαρκο και να εξασκήσετε το μάτι σας ώστε να εντοπίζει τα κατάλληλα στοιχεία.


designdazzle
 
Έπιπλα παλιομοδίτικα, ρετρό ταπετσαρίες και υφάσματα, αντικείμενα και διακοσμητικά που αναπολούν περασμένες εποχές και φυσικά πίνακες ζωγραφικής και αφίσες περασμένων δεκαετιών.

bohemian shoe box

 Δεν είναι δύσκολο να βρούμε στην αγορά κατάλληλου ύφους κρεβάτια, αν δεν βρίσκουμε ένα vintage κομμάτι το ikea έχει ωραιότατα σιδερένια σε πολύ οικονομικές τιμές.

style-files


 Καταπληκτικό απόκτημα θα ήταν μια vintage ντουλαπίτσα που ανακαινισμένη κατάλληλα μπορεί να γίνει μοναδικό στολίδι για το δωμάτιο. Αν έχουμε το χώρο και παράλληλα υπάρχουν άλλες ντουλάπες η ντουλαπίτσα θα προσφέρει πολύτιμο χώρο για τα παιχνίδια του παιδιού.


inspirations deco


 Οποιοδήποτε παλιό έπιπλο και καρεκλάκι μπορεί να διακοσμηθεί κατάλληλα , να βαφτεί σε χαρούμενα χρώματα  και να δώσει το ζητούμενο ύφος στο χώρο.

 Flea Market Style

 Ενα patchwork από ρετάλια ταπετσαρίας μπορεί να δώσει καταπληκτικό αποτέλεσμα!
 
 Flea Market Style


 Ειδικά για τις μικρές πριγκήπισσες λεπτομέρειες όπως ένας κρυστάλλινος πολυέλαιος κι ένας ουρανός μπορούν να δώσουν βασιλικό ύφος.

via
 
decorartsnow


 Οι ταπετσαρίες αποτελούν εξαιρετικό εργαλείο για να δώσουμε στυλ και χρώμα  εύκολα.

highstreetmarket

 Ακόμα και έπιπλα που δεν είχαν σχεδιαστεί αρχικά για παιδικά δωμάτια μπορούν να βαφτούν και να γίνουν χρησιμότατοι και στυλάτοι αποθηκευτικοί χώροι.


via


 Οι παλιές πινακίδες και τα vintage παιχνίδια αποτελούν διακοσμητικούς θησαυρούς! Δείτε  πως ντουλάπια που θα πεταζόταν στα σκουπίδια απέκτησαν νέα ζωή με λίγη ζωγραφική.


elle







 tickingandtoile


 Tα δερμάτινα βαλιτσάκια και μπαούλα είναι must! Συνδυάζουν αισθητική και αποθηκευτική λύση.



istome



 
via


 Ένα παλιό θρανίο με τις καρέκλες του και ο μαυροπίνακας μετατρέπονται σε γραφείο για τα μαθητούδια μας. Ένα σχοινί με μανταλάκια θα φιλοξενήσει τις δημιουργίες τους και θα λειτουργήσει ως wall art.

elle.fr


 Και φυσικά δεν χρειαζόμαστε σεταρισμένα κομμάτια....οι λεπτομέρειες των διακοσμητικών  και τα χρώματα  θα τα δέσουν μεταξύ τους.


IMG_4431-1
megduerksen


noosh kids

Δεν είναι καθόλου δύσκολο να βρεθούν οι αφίσσες και οι πίνακες που θα κοσμήσουν το ρετρό δωμάτιο. Μπορείτε να βρείτε πολύ όλικό στο διαδίκτυο και φυσικά στο Etsy, όπου υπάρχει πληθώρα vintage αντικειμένων σε καλές τιμές.
 Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...