Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Νεκρές φύσεις με πλαστικές συσκευασίες



  
Πώς μια πλαστική συσκευασία μπορεί αποτελέσει θέμα στις νεκρές φύσεις μεγάλων καλλιτεχνών !



 Μέχρι το 2020, η πλαστική παραγωγή θα φτάσει τα 500 εκατομμύρια τόνους, ενώ η διαδικασία αποσύνθεσης της θα διαρκέσει περίπου 600 χρόνια. Πολλές χώρες και μεμονωμένες εταιρείες προσπαθούν να καταλάβουν πώς να διορθώσουν το πρόβλημα, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σαφής λύση και το πλαστικό εξακολουθεί να χρησιμοποιείται σχεδόν παντού.



  
Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι άνθρωποι απλά δεν γνωρίζουν τις ζημιές που έχει το πλαστικό στον πλανήτη και συνεχίζουν να αγοράζουν συσκευασμένα προϊόντα ή πλαστικές σακούλες, των οποίων η μέση διάρκεια ζωής είναι μόνο είκοσι λεπτά.




 Το έργο No Longer Life είναι μια σειρά ερμηνειών νεκρών από διάσημους καλλιτέχνες, από τον Monet μέχρι το Caravaggio, προσαρμοσμένες στη σύγχρονη πραγματικότητα. Όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται στη διαδικασία δημιουργίας νεκρών φύσεων, ήρθαν στη φωτογραφία απευθείας από τα σούπερ μάρκετ.

 "Το έργο έχει ως στόχο να φέρει τον ορισμό της νεκρής φύσης σε ένα νέο επίπεδο: η ζωή στη συσκευασία," - εξηγεί η ομάδα Quatre Caps.





Αυτή η σειρά σκοπεύει να προβληματίσει σχετικά με την κατεύθυνση που ακολουθεί η κοινωνία των καταναλωτών και την ασυνείδητη στάση που ακολουθούμε για τους φυσικούς πόρους, επιδιώκοντας την άψογη και παράλογη άνεση που συνήθως παρεξηγήθηκε ως πρόοδος, ευημερία ή πολυτέλεια.




Images by Quatre Caps




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...