Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Δημιουργώντας μια Όαση στη Βεράντα μας


freshome

Για όσους από μας δεν ανήκουμε στους προνομιούχους με κήπο στο σπίτι μας, η βεράντα ή το μπαλκόνι είναι η μόνη μας διέξοδος για να χαρούμε τον εξωτερικό χώρο. Με όμορφα έπιπλα, γλάστρες και ζαρντινιέρες, χαρούμενα μαξιλαράκια και διακοσμητικά ακόμα και το πιο μικρό μπαλκόνι μπορεί να γίνει η προέκταση του σπιτιού μας και η απόλαυση μας τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Δεν χρειάζεται να επιμένουμε στα σεταρισμένα έπιπλα. Ένα mix 'n match από διαφορετικών στυλ κομμάτια θα δημιουργήσει ένα σκηνικό ευχάριστο και με προσωπικότητα.
Αποφύγετε τα αδιάφορα πλαστικά έπιπλα της σειράς και προτιμήστε την ομορφιά του ξύλου και του σιδήρου. Αν προτιμήσετε πλαστικό διαλέξτε καλής ποιότητας ιδιαίτερα κομμάτια.



House of turquoise

Τα κεραμικά είναι επίσης πολύ καλή ιδέα, φανταστείτε την επιφάνεια του τραπεζιού επενδυμένη με κεραμικά πλακίδια ή ένα μωσαικό από ψηφίδες ή σπασμένα πλακάκια, κατασκευή που μπορούμε να κάνουμε και μόνοι μας.


 are a atlas

Όσον αφορά τα υλικά, μπορούν αν συνυπάρχουν ωραιότατα ξύλο, μέταλλο και πλαστικό.


freshome
Traditional Home - decks/patios - Suzanne Kasler Morris Lantern, Quadrille Kazak Fabric, Quadrille Nomad Fabric, Cowtan & Tout Koy Fish Fabric, white, slipcovered, outdoor, sectional, sofa, purple, pink, red, pillows, orange, yellow, gunmetal, tribal, stool, white, rope, garden stool, jute, rug, iron, glass, geometric, lanterns,
decorpad

Αναλόγως με το χώρο που διαθέτουμε μπορούμε να έχουμε γωνιά καθιστικού με καναπέ. 


nicety.livejournal
 puregreendesign



setting for four


Kαι γιατί όχι? Μια αιώρα!


southernliving


 Xώρο φαγητού με μικρό ή μεγάλο τραπέζι ...


 


...όπου μπορούμε να ξεφύγουμε από τον καταναγκασμό των πανομοιότυπων καθισμάτων!


hunted interior

Ή να προτιμήσουμε design κομμάτια αν το αντέχει η τσέπη μας.


house and home

 
Γωνιά με chaise longue!


casa.abril

  desire to inspire


Οι κουνιστές πολυθρόνες είναι επίσης μια απολαυστική επιλογή.



  bisforbloom


Και γιατί όχι κρεμαστές?

  bisforbloom




Αν οι αφραγκιές έχουν βαρέσει κόκκινο, μια κατασκευή από παλέτες θα μας εξυπηρετήσει πολύ οικονομικά και μοδάτα!
 

  turbulences-deco

Aκόμα και με λίγα τσιμεντότουβλα και μερικές σανίδες μπορούμε να φτιάξουμε κάτι όμορφο! Σημασία έχουν οι διακοσμητικές λεπτομέρειες και τα αξεσουάρ. 

 
norskeinteriorblogger


Κι αν χρειαζόμαστε λύσεις αποθήκευσης κάποιων αξεσουάρ, όπως μαξιλάρια και κουβέρτες μπορούμε  να το κάνουμε με ένα καλάθι
ή ένα καφάσι!


norskeinteriorblogger

Όταν διακοσμούμε τον χώρο ενός μπαλκονιού καλό είναι να μην επικεντρωνόμαστε μόνο στα έπιπλα, εξίσου σημαντικά είναι τα διαχωριστικά που μπορεί να υπάρχουν, οι τοίχοι και τα δάπεδα.

 
southern living

 Ως διαχωριστικό μπορεί να λειτουργήσει ένα καφασωτό αναρρίχησης φυτών, ένα παλιό παντζούρι, κουρτίνες, ένα ξύλινο ή ψάθινο παραβάν.


Μια ειδική κατασκευή.

brabourne farm

Αν υπάρχει ήδη ένα διαχωριστικό που δεν μπορεί να αλλαχθεί και δεν μας αρέσει, φροντίζουμε να αποσπάσουμε τη προσοχή δημιουργώντας ένα focal point με κάτι άλλο.


house and home


house of turquoise

house and home

Οι κουρτίνες είναι ένα υπέροχο διαχωριστικό που δίνει ιδιαίτερο στυλ και αίσθηση "εσωτερικού αιθρίου". Στοιχείο ρομαντικό και αποικιακό αφαιρείται εύκολα για να καθαριστεί και να φυλαχτεί τους βροχερούς μήνες.


house and home

Αν το δάπεδο δεν μας αρέσει και το επιτρέπει το ύψος μπορούμε να τοποθετήσουμε κινητά παρκέ κομμάτια σαν εύκολη λύση ή να βάλουμε χαλάκια (με πλαστικοποιημένη την κάτω πλευρά για καλύτερη συντήρηση). 



house of turquoise

Ένα χαλί μπορεί να είναι υπέροχο αρκεί βέβαια να επιλέξουμε κάτι πρακτικό που να καθαρίζεται εύκολα.

jane coslick


Στους τοίχους πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή. Στους εξω
 τερικούς χώρους αν κάτι λείπει αυτό είναι οι τοίχοι, γι αυτό και προσέχουμε τι θα βάλουμε στους ελάχιστους κάθετους χώρους που διαθέτουμε. Δεν χρειάζεται να περιοριστούμε στα κλασικά διακοσμητικά εξωτερικών χώρων, μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη βάζοντας και ένα καθρέπτη.


house of turquoise



Σκοπός είναι να γίνει το μπαλκόνι η προέκταση του σπιτιου μας, προσπαθούμε λοιπόν να υπάρχει συνάφεια του έξω με του μέσα.

Ο φωτισμός είναι εξίσου σημαντικός, μπορούμε να δημιουργήσουμε ατμόσφαιρα με ιδιαίτερα φωτιστικά και απλίκες. Να αντικαταστήσουμε τα σποτάκια που υπάρχουν συνήθως με ωραία κρεμαστά φωτιστικά, ακόμα και πολυέλαιους! 


 
 
Ίσως κι ανεμιστήρες για αποικιακό στυλ και αντιμετώπιση του καύσωνα.

nicety.livejournal

Υπέροχη ατμόσφαιρα δημιουργούν τα επιτραπέζια, επιδαπέδια και κρεμαστά φανάρια.


house and home
 
Το μυστικό είναι να χρησιμοποιούμε αντικείμενα που περιμένει κάποιος να δει μέσα στο σπίτι, όπως ο πολυέλαιος, ένας καθρέπτης, μικροέπιπλα και χαλιά.


Δημιουργήστε όμορφες γωνιές με προσεκτικά διαλεγμένα διακοσμητικά αντικείμενα που θα πλαισιώνονται από φυτά. Bγάλτε έργα τέχνης στη βεράντα σας, υπάρχουν έργα από ξύλο και μέταλλο που αντέχουν στις καιρικές συνθήκες.
 french-kissed

 design sponge
Για το καθιστικό διαλέγουμε όμορφα μαξιλάρια. Όσο πιο πολυτελή και καλής ποιότητας φαίνονται τόσο περισσότερο αναβαθμίζεται η βεράντα μας και δείχνει ελκυστική κάνοντας πετυχημένη την μετάβαση από μέσα έξω. Ειδικά όταν ο χώρος είναι μικρός, τα εντυπωσιακά χρώματα και υλικά κερδίζουν τις εντυπώσεις.
house and home

Αν θέλουμε απομόνωση από τα αδιάκριτα βλέμματα τα φυτά είναι η καλύτερη λύση. Μια σωστή επιλογή φυτών, γλαστρών, ύψους και συστοιχιών δημιουργεί το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. 



Το θέμα των φυτών είναι σημαντικό, πέρα από το είδος τους και ποιά είναι τα καταλληλότερα για το χώρο μας αλλα και σε σχέση με τον τρόπο ζωής μας, θέλει προσοχή ο τρόπος που θα αναδειχθούν με σωστά κασπώ και ζαρντινιέρες.

Μη φοβάστε να αναμίξετε στυλ και να δώσετε προσωπικότητα στο χώρο σας. Παίξτε με τα υλικά και τα χρώματα και φτιάξτε τη βεράντα όπως την ονειρεύεστε, μια όαση όπου μπορείτε να ξεκουράζεστε και να ξεχνάτε τα προβλήματά σας.



Διαβάστε επίσης :
Προτάσεις για μικρά μπαλκόνια!
Φθηνή διακόσμηση για το μπαλκόνι και τον κήπο









5 σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...