Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Κλινικό Design



Έχω σχεδιάσει αρκετά ιατρεία και θα έλεγα ότι μου αρέσουν ως project ακριβώς επειδή μου δίνεται η ευκαιρία να σχεδιάσω ένα ιατρικό χώρο που να μην είναι ψυχρός και απωθητικός και να μην κάνει τον ασθενή να αισθάνεται άρρωστος με το που διασχίζει το κατώφλι. Θεωρώ οτι πρέπει να του αποσπάται η προσοχή με ευχάριστα πράγματα και πιστεύω πολύ στη χρήση χρώματος. 




Ειδικά στα νοσοκομεία που τα πράγματα είναι πιο δύσκολα λατρεύω να βλέπω παραδείγματα όπως αυτό, σχεδιασμένο από το βρετανικό studio Two Create. Η ανάθεση έγινε από το Teenage Cancer Trust και τους ζητήθηκε να δημιουργήσουν ένα χώρο για δώδεκα εφήβους ασθενείς μέσα στο Queen Elizabeth Hospital στο Birmingham. Μακάρι να αποτελέσει έμπνευση και από άλλα νοσοκομεία και να δίνεται η πρέπουσα προσοχή και στην ψυχολογία του ασθενή.










Θα πείτε και με το δίκιο σας πως εδώ στη χώρα μας δεν έχουμε φάρμακα, ιατρικό εξοπλισμό και τα κακαρώνουμε στα ράντσα. Ζω για να ελπίζω!




Spotted in the designerpad

1 σχόλιο:

  1. Kalhspera Veronica!
    Tyxaia se vrhka sto internet..k mou arese poly to blog sou.
    Epa8a plaka me ta koina pou exoume.k egw Karkinos alla me wroskopo Lewn,genika zwofilh,sxediastria kosmhmatwn,erasitexnhs keramistas..K fanatikh tou cinema k ths agglikhs logotexnias!!!
    8a h8ela na zw se ena pio romantiko k vintage kosmo.....An 8eleis k exeis facebook 8a xarw poly na ta leme k apo ekei..eimai eggegramenh ws "evgenia velvet"
    Filia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...