Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Ένα εικαστικό γυμνάσιο στα Τρίκαλα






Μια πάγια πρακτική στα σχολεία των Τρικάλων εδώ και χρόνια, προστάζει να έχουν πίνακες ζωγραφικής στους διαδρόμους. Για να εισέρχεται η τέχνη στις ζωές των μαθητών χωρίς να χρειαστεί να το επιδιώξουν. Στο 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων, όμως καινοτόμησαν και όταν περπατάς στο σχολείο, νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε αίθουσες μουσείων.





Ήδη από το 2013 ο καθηγητής καλλιτεχνικών κ. Στέργιος Στάμος, ζωγράφος ο ίδιος, με την συμπαράσταση του διευθυντή του σχολείου, κ. Γιάννη Μιχάλη, καλλιτεχνεί σε όλες τις αίθουσες του σχολείου. Σε κάθε αίθουσα θα δούμε ζωγραφισμένο έναν πίνακα ενός σπουδαίου ζωγράφου, Έλληνα ή ξένου.




Οι μαθητές έρχονται σε επαφή καθημερινά με τον κόσμο του Πικάσο, Βαν Γκονγκ, Ματίς, Μιρό, του Μόραλη και του Ακριθάκη, ανάμεσα σε άλλους σπουδαίους καλλιτέχνες. Μια διαδικασία που κάνει την παραμονή τους στο σχολείο πιο ευχάριστη και παράλληλα διδακτική.




Το αποτέλεσμα είναι, η εκπαίδευση να μετατρέπεται σε πραγματική Παιδεία! Ευχόμαστε το θαυμάσιο παράδειγμά τους να ακολουθηθεί από περισσότερα σχολεία και να γίνει συνήθης πρακτική και όχι η εξαίρεση.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...