Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014

Μοντέρνα Κατοικία στην Ιαπωνία
Mια ιδιαίτερη, μοντέρνα και μινιμαλιστική οικογενειακή κατοικία σχεδιάστηκε το 2014 από τους Yamazaki Kentaro Design Workshop (YKDW) στην πόλη Kashiwa, της Ιαπωνίας.


Μια άκρως σκηνογραφική σχεδιαστική προσέγγιση δημιούργησε ένα “container” που αλλάζει μορφή καθώς ζεις μέσα σε αυτό και τροποποιείται ανάλογα με τις ανάγκες της οικογένειας.


Οι χώροι αποκτούν λειτουργία αναλόγως με τη διάθεση και φιλοξενούν κουζίνα, αποθήκευση ρούχων, χώρους ύπνου και εργασίας που μπορούν να εναλλάσσονται μεταξύ τους.


Εκτός από τους χώρους που απαιτούν υδραυλικές εγκαταστάσεις, τίποτα δεν περιορίζεται και δεν καθορίζεται εκ των προτέρων, οι πιθανότητες είναι ανοιχτές και ο σχεδιασμός προσφέρει ελαστικότητα στην καθημερινή ζωή. 


Η δομή του κτιρίου αποτελείται από τέσσερα κουτιά, όπου το κάθε κουτί χωρίζεται σε δύο επίπεδα που αναπτύσοονται γύρω από ένα κεντρικό χώρο που λειτουργεί σαν την καρδιά του σπιτιού όπου και η οικογένεια συγκεντρώνεται.


Πέρα από τα επίπεδα με τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για την κουζίνα και το μπάνιο, οι υπόλοιποι χώροι είναι ελεύθεροι για κάθε χρήση. Ειδικά οι χώροι για τα παιδιά θα διακοσμηθούν από τα ίδια τα παιδιά.


Θυμίζει κουκλόσπιτο!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...