Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Η Υπέρτατη Κλασική Κουζίνα


Ίσως η ωραιότερη κλασική κουζίνα που έχω αντικρύσει!
Ας ξεκινήσουμε από το φανταστικό αίθριο. Η  interior designer Joan Nemirow μαγεύτηκε από τα υάλινα αίθρια στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου και του Passage Verdeau στο Παρίσι και όταν έχτισε το σπίτι της στο Connecticut, ήθελε διακαώς να αποκτήσει ένα. Ως λάτρης της κουζίνας θεώρησε ότι ένα αίθριο θα έβρισκε εκεί την ιδανική θέση. Βέβαια ένα πραγματικό υάλινο αίθριο δεν θα ήταν πρακτικό καθότι θα προσκαλούσε μεγάλη ζέστη και θα 'βγαζε τη μπέμπελη, έτσι αποφασίστηκε η δημιουργία ενός "τυφλού" αιθρίου που στην πραγματικότητα θα αξιοποιούσε το χώρο της σοφίτας, όπου δύο μικρά ανοίγματα θα αντανακλούσαν την απαραίτητη δόση ηλιακού φωτός για ένα καλό αποτέλεσμα τη μέρα ενώ κάποια σποτάκια θα αναλάμβαναν τον τεχνητό φωτισμό τις βραδινές ώρες. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό!


Η εκπληκτική  νησίδα είναι σχεδιασμένη από την interior designer, κατασκευασμένη από καρυδιά κι εμπνευσμένη από τα αγγλικό στυλ έπιπλα του 18ου-19ου αιώνα. Ενσωματώνει το νιπτήρα και συνδυάζει φινέτσα και πολυτέλεια με τη λειτουργικότητα. Ένα πραγματικό κόσμημα με λεπτομέρειες που ζαλίζουν! Αντί για τα κλασικά πλακίδια, ανάμεσα στα ντουλάπια ο χώρος επενδύθηκε με φύλλο χαλκού, ιδέα που δίνει λάμψη και πρωτοτυπία στην κουζίνα. 



Κουζινικά σκεύη από λαμπερό χαλκό διακοσμούν τις γωνιές. 



Η εκπληκτική κουζίνα σε μαύρο με μπρούντζινες λεπτομέρειες με τον ασορτί απορροφητήρα ξεχωρίζει και είναι πραγματικό στολίδι. Υποπτεύομαι ότι κοστίζει όσο ένα βαρύτιμο κόσμημα! Στην κυρίως κουζίνα τα ντουλάπια είναι βαμμένα σε απόχρωση off-white, δημιουργώντας ένα κομψό και ουδέτερο φόντο για να αναδειχθεί το βαρύ πυροβολικό, δηλαδή το θεατρικό αίθριο, η εκπληκτική κουζίνα και η θεική νησίδα. Τα ψηλά παράθυρα συνδυασμένα με τα ξύλινα ντουλάπια φθάνουν ψηλά ώς το αίθριο για να υπάρχει η απαραίτητη ισορροπία μεγεθών. 



Photographs: John Bessler

1 σχόλιο:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...