Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Διακόσμηση με Ξύλινα Παντζούρια

Τα σκουπίδια του ενός μπορούν να γίνουν ο θησαυρός κάποιου άλλου! Αυτό είναι ένα ρητό που ισχύει στην περίπτωση των παλιών ξύλινων παντζουριών. Τα παντζούρια χρησιμοποιούνταν από τον 15ο αιώνα, πριν ακόμα εφευρεθούν οι κουρτίνες και τα στόρια. Χρησίμευαν στην προστασία από τον ήλιο, τον αέρα και τη βροχή. Τα ξύλινα παντζούρια έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή στις μεσογειακές χώρες της ευρώπης. 


Οι περισσότεροι πετάνε τα παλιά παντζούρια μόλις τα αντικαταστήσουν και δεν σκέφτονται ούτε στιγμή να τα χρησιμοποιήσουν διαφορετικά. Κι όμως μπορούμε να κάνουμε πολλά όμορφα πράγματα για να διακοσμήσουμε το σπίτι μας δίνοντας του μια vintage αισθητική. 



Τι μπορούμε να κάνουμε? Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μεγάλου μεγέθους παντζούρια για να φτιάξουμε διαχωριστικά για κάποιο χώρο του σπιτιού, ακόμα κι ένα παραβάν για την κρεβατοκάμαρα.




 Με ένα μικρό παντζούρι φτιάχνουμε message board, όπου θα βάζουμε αλληλογραφία, λογαριασμούς, φωτογραφίες και διάφορες υπενθυμίσεις.


Lil Red Cottage

Crafty Nest















Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να καλύψουμε κάποιες κακοτεχνίες ή υδραυλικές/ηλεκτρικές εγκαταστάσεις των τοίχων.



Jennifer Adams Design Blog

 Χρησιμοποιώντας παλιά παντζούρια κατασκευάζονται έπιπλα, είτε ως επιφάνεια είτε ως πορτάκια.


          Επίσης δημιουργούνται απίθανα κεφαλάρια στα κρεβάτια.

janecoslick
jane coslick

jane coslick

Dejavu Crafts
 
Σε ένα ρουστίκ σπίτι, μπορούμε να βάλουμε τα παντζούρια εσωτερικά και μάλιστα χωρίς να χρησιμοποιήσουμε κουρτίνες. Θα δώσει μια πολύ ωραία αίσθηση στο χώρο.




Μια ιδέα είναι να τα χρησιμοποιήσουμε για να καλύψουμε την εστία του τζακιού (κατά προτίμηση όχι αναμμένη καλού κακού). Πολλών ειδών κατασκευές μπορούν να γίνουν, όρεξη και φαντασία χρειάζεται!

 

Σε ένα εξωτερικό χώρο, όπως μία βεράντα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξύλινα παντζούρια για να καλύψουμε ένα μέρος της από την κοινή θέα. 

the lettered cottage

 H Jane Coslick δουλεύει πολύ με παντζούρια (παλιά και μη) και σε αυτό το μπάνιο τα χρησιμοποιεί ως πορτάκια για τους αποθηκευτικούς χώρους.

Jane Coslick

Ένα μικρό παντζούρι μπορεί να στολίσει μοναδικά το τζάκι!

Tatertots & Jello

girlinair

Οδηγίες για να φτιάξετε μόνοι ένα κεφαλάρι από παλιά παντζούρια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...