Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Παιδικοί Παράδεισοι

Το Costa Navarino στη Μεσσηνία είναι ένας μαγικός παράδεισος για παιδιά. Η αρχιτεκτονική χώρων για παιδιά γίνεται ένα ξεχωριστό κεφάλαιο που με ευρηματικότητα κι ευαισθησία προάγει τη διαδραστική σχέση των παιδιών με το αρχιτεκτονικό περιβάλλον.




Tο ξενοδοχείο Sand Castle της Πολυάννας Παρασκευά είναι ένα μικρό ξενοδοχείο για παιδιά στο συγκρότημα της Costa Navarino, ενώ το Cocoon φιλοξενεί βρέφη και νήπια μέχρι 3 ετών.   




Μοιάζει με πύργο από άμμο και παρέχει δραστηριότητες αναψυχής και εκπαίδευσης σε παιδιά από 5 έως 7 και 8 έως 12 ετών, με διαφορετικά προγράμματα ανάλογα με την ηλικία και εκτείνεται σε συνολική έκταση 1700 τετραγωνικών μέτρων.




Στον εξωτερικό χώρο ξύλινες κατασκευές παραπέμπουν σε αρχετυπικές μορφές κατοικίας ενώ στο εσωτερικό οι χώροι των παιδιών είναι κατασκευασμένοι στην δική τους κλίμακα με ρευστά όρια μεταξύ εσωτερικού και υπαίθριου χώρου. 



Στο χώρο της πλατείας αναπτύσσονται δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης και θεατρικές σκηνές και χώροι παιχνιδιού προκύπτουν σε διάφορα σημεία του κτιρίου.  







Σε συνεργασία με το National Geographic έχει δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης, μέσω του οποίου τα παιδιά μαθαίνουν για τo φυσικό περιβάλλον, την ιστορία και την ελληνική μυθολογία.






            To Cocoon αντλεί έμπνευση από τη μήτρα, που ως κουκούλι κυοφορεί τη ζωή..



                        
                     Έξυπνες ιδέες και στις τουαλέτες των παιδιών με τους κουβάδες-φωτιστικά.

                                            Ιmages via polyannaparaskeva.blogspot, dezine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...