Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Wooden Cave στο Hyades Mountain Resort στα Τρίκαλα Κορινθίας


 
Το Wooden Cave (Ξύλινο Σπήλαιο) είναι το πρώτο έργο της Tenon Architecture. Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τους αρχιτέκτονες Απόστολο Μητρόπουλο και Θάνο Ζερβό στο Hyades Mountain Resort στα Τρίκαλα Κορινθίας και ολοκληρώθηκε το 2020. Το έργο περιλαμβάνει την πλήρη ανακαίνιση υπάρχοντος χώρου του θερέτρου με την κατασκευή καμπύλης ξύλινης κατασκευής μέσα του
.
 


Ο χώρος προορίζεται για εμπορική χρήση από το θέρετρο και περιλαμβάνει δύο χώρους ύπνου ενσωματωμένους στην καμπύλη δομή καθώς και μια ανοιχτή κουζίνα. Υπάρχουν επίσης δύο δευτερεύοντα δωμάτια, ένα καθιστικό με τζάκι και το μπάνιο του κύριου δωματίου. Με τον τρόπο αυτό, η κάτοψη χωρίζεται σε δύο ζώνες: την κύρια αίθουσα, η οποία αποτελείται από μια συνεχή καμπυλωτή ξύλινη κατασκευή, και τους δευτερεύοντες χώρους, που είναι προσανατολισμένοι προς τη θέα και καλύπτονται με σκούρα πέτρα.
 
 

 
Αυτός ο διαχωρισμός σκοπεύει να δημιουργήσει μια σαφή διάκριση μεταξύ του σκληρού, «προστατευτικού» κελύφους και του καμπυλωμένου, «φιλόξενου» εσωτερικού που θυμίζει τη μορφή μιας σπηλιάς που έχει χρησιμοποιηθεί ως καταφύγιο και καταφύγιο σε όλη την ανθρώπινη ύπαρξη. 
 

 
Ο φωτισμός έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαδικασία σχεδιασμού. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι το φυσικό φως που ενοποιεί τις διάφορες περιοχές του σχεδίου, ενώ το βράδυ ο τεχνητός φωτισμός, τοποθετημένος μελετημένα σε διάφορα σημεία της καμπυλότητας, τονίζει την αίσθηση του σπηλαίου και την ατμόσφαιρα ενός ιερού. 
 








Designed by Tenon Architecture

Photography by Spyros Hound Photography

via Archisearch

2 σχόλια:

  1. "The blog's layout is clean, organized, and easy on the eyes. The author's attention to detail is evident in the seamless integration of text, images, and other multimedia elements. It enhances the overall reading experience."
    For Lastest Coupon Visit

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "I love how this blog covers a wide range of topics, catering to diverse interests. It's evident that the author is a versatile and talented writer."
    How To Use Venmo Balance Instead Of Card

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...