Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Κρέμασε φωτογραφίες στον τοίχο





googleusercontent


Θα δούμε μερικές ιδέες προβολής φωτογραφιών αλλά και κάποιους ευφάνταστους τρόπους που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.



Ο συνήθης τρόπος είναι να ακολουθήσεις την κατεύθυνση της σκάλας. Οι κορνίζες, είναι κολλητά η μία στην άλλη δημιουργώντας ένα σώμα συνεχές.

family-photo-wall-display


 Αντίστοιχο παιχνίδι κι εδώ μόνο που πάλι είναι κολλητές οι κορνίζες. Προσέξτε πως το χρώμα του τοίχου αναδεικνύει τις φωτογραφίες.
 

DUMICAN MOSEY Architects - Fillmore Street contemporary staircase
Dumican Mosey Architects


Ένας μεγάλος γκρι τοίχος με πολλές φωτογραφίες, με κοινό παρανομαστή το ίδιο χρώμα. Χάρη στο λευκό πασπαρτού και τον σκούρο τοίχο οι φωτογραφίες ξεχωρίζουν και προβάλλονται.

|| C O B U R N - A R C H I T E C T U R E || contemporary dining room
Coburn Architecture and Interiors
  
Ακόμα και σε ένα λευκό τοίχο οι φωτογραφίες ξεχωρίζουν, χάρη στη σκούρα κορνίζα. Ενδιαφέρον στη σύνθεση δίνουν οι κορνίζες που δεν έχουν πασπαρτού και δείχνουν πιο σκούρες σε σύνολο.

The Vintage Glitter House eclectic family room
The Vintage Glitter House


Ακόμα και η προσθήκη μεγάλων γραμμάτων είναι πετυχημένος συνδυασμός.


 laura winslow photography

  
Αλλάζοντας στυλ δείτε πόσο χαρούμενες γίνονται οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες όταν συνδυάζονται με πολύχρωμες κορνίζες ή πασπαρτού! Και για να δέσει χρωματικά η σύνθεση αναμιγνύονται έργα ζωγραφικά με χρώμα (στη συγκεκριμένη περίπτωση των παιδιών που απεικονίζονται!) Ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα στο οποίο φυσικά βοηθά και το χρώμα του φόντου.

family photo wall eclectic staircase
Lola B's

Μου αρέσει η χρήση κλασικών κορνιζών (ενίοτε με ευρηματικούς τρόπους) που ανακατεύονται με γράμματα κι άλλα διακοσμητικά αντικείμενα.

family photo wall eclectic staircase
Lola B's
 Anna Spiro

 Παλιές κορνίζες συνδυάζονται με μοντέρνες μίνιμαλ, με γράμματα κι αντικείμενα. Σχήματα διάφορα, στρογγυλά και οβάλ με τετράγωνα και μακρόστενα. Κρατάμε κάποια κοινά στοιχεία, όπως το χρώμα και παίζουμε με τα υλικά και τα σχήματα.


brabournefarm
brabournefarm

  Στο τσακίρ κέφι μετατρέπουμε σε stand ακόμα και καρέκλες!


Μια σειρά από κορνίζες όμοιες τοποθετούνται κολλητά δίνοντας την εντύπωση μιας ενιαίας μεγάλης πολυκορνίζας. Το ενδιαφέρον είναι ότι σε κάποια κομμάτια μπαίνει απλό χρωματιστό χαρτί για να παίρνουν ανάσα οι φωτογραφίες και να δίνεται εικαστικός χαρακτήρας στη σύνθεση.
 
brabourne farm


Αυτή είναι από τις ωραιότερες ιδέες που έχω δει : Μια υπέροχη ξυλόγλυπτη κορνίζα φιλοξενεί δύο ασπρόμαυρες φωτογραφίες με πολύ λιτές κορνίζες.
 

craftsbyamanda


 Σε μια παλιά ξύλινη σκάλα, δένονται κορνίζες και ότι άλλο μας βρίσκεται πρόχειρο!


family-photo-wall-display
  
 Υπάρχουν  και τα πολύχρωμα σχοινιά που έχουν ως ρόλο την προβολή φωτογραφιών (άνευ κορνίζας μάλιστα και πλαστικοποιημένων υποθέτω).

piccsy

  
H παρακάτω πρόταση είναι μια ενδιαφέρουσα ειδική κατασκευή : πήχεις ξύλου καρφώνονται δημιουργώντας έναν κάναβο, πάνω στον οποίο στερεώνονται κορνίζες κι έργα.

  Η σιδεριά που βλέπετε ανήκει σε παλιό  κρεβάτι που μετατρέπεται πάλι σε κάναβο που υποστηρίζει ότι θέλουμε. Θα έβλεπα ωραιότατα μερικές κορνίζες με φωτογραφίες εκεί πάνω!

flickr


Μια μεγάλη κορνίζα (γίνεται όσο μεγάλη θέλουμε) με σύρματα στα οποία στερεώνονται οι φωτογραφίες.

scrapgoo
 
  
Τέτοιου είδους σύρματα και μανταλάκια θα βρείτε πολύ φθηνά στο Ikea.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...