Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Ένας παράδεισος στην ταράτσα


architectural digest

Η διαμόρφωση της ταράτσας με πράσινο είναι κάτι που προωθείται πολύ τα τελευταία χρόνια. Τα οφέλη είναι πολλαπλά και για το περιβάλλον αλλά και για την τσέπη μας.







Οι υπέροχες άνωθεν φωτογραφίες προέρχονται από το βιβλίο Rooftop Gardens: The Terraces, Conservatories, and Balconies of New York.


the garden central


Το τι ακριβώς θα κάνετε πάνω σε αυτή την ταράτσα εξαρτάται αρχικά από το αν είναι κάτι που θα πραγματοποιήσετε μόνοι σας ή θα απευθυνθείτε σε ειδικούς. Στην πρώτη περίπτωση καλύτερα να αποφύγετε τις πολύπλοκες διαδικασίες, εκτός κι αν έχετε πλούσια εμπειρία στην κηπουρική.


tripadvisor


Αρκεστείτε με φυτά σε γλάστρες και αναρριχώμενα. Κάποιος γεωπόνος μπορεί να σας συμβουλεύσει τι φυτά να προτιμήσετε και πως να τα φροντίζετε. Θα διαμορφώσετε το χώρο με ζώνη φαγητού, παιχνιδιού για παιδιά και φυσικά χώρο chaise longue για να απλώνετε τα κορμιά σας στον ήλιο.


the garden central

Στη δεύτερη περίπτωση ο χώρος πρέπει να μονωθεί κατάλληλα, αφού μιλήσετε με ένα μηχανικό ειδικευμένο σε τέτοιες μελέτες και καθοριστεί η αντοχή στατικώς του κτιρίου και μετά θα ξεκινήσουν οι εργασίες του υδραυλικού και του ηλεκτρολόγου για να ετοιμαστουν τα συστήματα ποτίσματος αλλά και αποστράγγισης.
  
 
the garden central

   
Στη συνέχεια θα μπει χώμα και θα γίνουν οι φυτεύσεις. Φυσικά αυτή η λύση απαιτεί ειδικούς που θα σχεδιάσουν σωστά τον χώρο να είναι λειτουργικός και να εξυπηρετούνται όλες οι ανάγκες των ιδιοκτητών. Μια σωστή μελέτη μπορεί να σας κάνει να ξεχάσετε οτι βρίσκεστε απλά σε μια ταράτσα!



knelson

Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να χρησιμοποιηθεί  ο χώρος για την καλλιέργεια λαχανόκηπου και να τρώτε τρόφιμα που θα έχετε καλλιεργήσει με τα χεράκια σας.


nytimes

Τα πλεονεκτήματα λοιπόν ενός τέτοιου κήπου είναι : 
Βελτίωση του αέρα λόγω της απορρόφησης του διοξειδίου του άνθρακα και άλλων μολυσματικών αερίων που εκπέμπονται, απορρόφηση των ομβρίων υδάτων και χρησιμοποίησή τους, βελτίωση συνθηκών ζωής των πουλιών, εντόμων (και ότι κατοικιδίων έχουμε στο σπίτι μας), καλύτερη μόνωση στα σπίτια μας και μικρότερες ανάγκες ενέργειας, αισθητική αναδόμηση της περιουσίας μας και αύξηση της αξίας της και φυσικά καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για μας και τα παιδιά μας.

house and home
en.ce.cn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...