Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2015

WikiBar Paris

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση για χώρο εστίασης είναι το WikiBar στο Παρίσι, σχεδιασμένο από τον Γάλλο designer Mathieu Lehanneur.
Είναι το πρώτο μέλος της αλυσίδας WikiBars που προωθεί μια πρωτοποριακή σειρά τροφών, τα WikiPearl. Παγωτά που δεν λιώνουν με την αφή, γιαούρτια που τρώγονται άνευ κουταλιού και τυριά που δεν χρειάζονται τύλιγμα.


Η αναφορά στην μοριακή δομή της τροφής είναι εμφανής στο σχεδιασμό του χώρου και ο  Mathieu Lehanneur  χρησιμοποίησε ένα μοτίβο εξαγώνων για να υποδηλώσει αυτή την σχέση.


Ο καθηγητής του Harvard  David Edwards ξεκίνησε την εταιρία WikiFoods μαζί με τον designer François Azambourg και τον βιολόγο Don Ingber, αφού κατάφεραν να αναπτύξουν ένα concept τροφών που μπορούν να επιβιώσουν χωρίς πλαστικό προστατευτικό περιτύλιγμα. Ο Edwards είναι επίσης ιδρυτής των ArtScience Labs και συνεργάστηκε με τον Philippe Starck για να δημιουργήσουν ένα aerosol spray που θα επιτρέπει στους χρήστες να απολαμβάνουν το αλκοόλ χωρίς να γίνουν ντίρλα. Νέα Wikibar ετοιμάζονται να ανοίξουν σύντομα και μια σειρά από κινητά bar θα κάνουν την εμφάνισή τους στο προσεχές μέλλον.


Designed by Mathieu Lehanneur

Photography by Michel Giesbrecht

via Dezeen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...