Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

8+1: διαδρομές Οκτώ Δημιουργών του Εργαστηρίου Σύγχρονης Κεραμικής της Αντιγόνης Πανταζή





Στον νέο χώρο τέχνης «-ισμός» στο Γκάζι, οκτώ δημιουργοί, η καθεμία με την προσωπική καλλιτεχνική της πορεία, παρουσιάζουν τις κεραμικές δημιουργίες τους, που δούλεψαν για έναν ολόκληρο χρόνο στο ατελιέ της γλύπτριας κεραμίστριας Αντιγόνης Πανταζή.


Παρασκευά Μαρία, Photo Hlias Nak
Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα διαφορετικών θεματολογιών και τεχνοτροπιών. Η κάθε καλλιτέχνης ερμηνεύει τις σκέψεις της, τις επιρροές της, τους πόθους της με τρόπο μοναδικό που την διαχωρίζει από τις υπόλοιπες χωρίς να παύει να τις ενώνει η φιλοσοφία του εργαστηρίου. Οι επιτοίχιες ελιές της Καίτης Παναγιωτοπούλου, οι περίτεχνα ανθοστόλιστες φόρμες της Λασκαρίνας Γιακουμάτου, τα στοιχεία της φύσης με τις χαριτωμένες πινελιές της Ελένης Τσιάρα, το τρισδιάστατο θαλασσινό τοπίο της Κωνσταντίνας Δαμάσκου, οι φινετσάτες πορσελάνες της Μαρίας Παρασκευά, τα έντονα παιχνιδιάρικα μπολ της Βίκυς Παπαβασιλείου, τα μαγευτικά κοραλλοειδή της Έφης Ράπτη, τα γεμάτα ορμή βέλη της Μαρίας Χατζηδάκη. Την ομάδα συμπληρώνει η Αντιγόνη Πανταζή με ένα γλυπτό με θέμα την ανθρώπινη μορφή.


Χατζηδάκη Μαρία, Photo Hlias Nak
Γλυπτά, φόρμες, εγκαταστάσεις είναι κάποια από τα στοιχεία που θα απολαύσουν οι φίλοι της σύγχρονης κεραμικής και θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των υπόλοιπων φιλότεχνων. Γιατί μπορεί η Ελλάδα να υστερεί σε κρατικές σχολές κεραμικής, υπάρχουν όμως πολλοί καλλιτέχνες με μεράκι και αγάπη για τη μετάδοση αυτής της τόσο πολύμορφης και πάντα επίκαιρης τέχνης, αλλά και άνθρωποι με πολύ μεγάλη δίψα για επαφή με την «πρώτη ύλη», τον πηλό.
 
Παναγιωτοπούλου Καίτη, Photo Hlias Nak
Πληροφορίες: -ισμός: Ευπατρίδων 17 και Τριπτολέμου, Γκάζι (Μετρό Κεραμεικός), 2103463990
 Εγκαίνια: Σάββατο 8 Νοεμβρίου στις 7:00μμ
Διάρκεια έκθεσης: 8-16 Νοεμβρίου
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα ως Σάββατο 5:30 - 10:30μμ, Κυριακή 11:00πμ - 8:00μμ



Γιακουμάτου Λασκαρίνα, Photo Hlias Nak






Photos: Hlias Nak©


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...