Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Το Κούτσικο Διαμέρισμα στο Hollywood



Πρόκειται για την κατοικία ενός εκ των πρωταγωνιστών της δημοφιλούς σειράς Mad Men Vincent Kartheiser, ένα διαμαντάκι ωραιότατα σχεδιασμένο με έξυπνες λύσεις.


Οι χώροι ενοποιήθηκαν και τo style που προέκυψε είναι κάτι σε Ιαπωνικό industrial.


 Το μπάνιο θα παρατηρήσετε ότι είναι χύμα στο σαλόνι, μια εκκεντρικότητα που εμπνεύσθηκε ο designer από την ταινία του 2008 Synecdoche.



Το μπάνιο με τις ντουλάπες είναι περασιά και οι συρόμενες πόρτες (σε gapanese style είπαμε!) μετακινούνται απομονώνοντας το μπάνιο εάν και όταν ο ιδιοκτήτης αισθάνεται επιθυμία για απομόνωση. Μερικές φορές ο Βασιλιάς δεν θέλει να είναι μόνος, τι να κάνουμε τώρα?

 

 Πάντως το μπανάκι είναι εξόχως σχεδιασμένο και με τα κατάλληλα υλικά επιλεγμένο ώστε να μη μας προσβάλει αισθητικώς και τον θεωρήσουμε τρελό για δέσιμο. Οι δε συρόμενες πόρτες από fiberglass και ατσάλι λαμποκοπούν από πίσω όταν φωτίζονται (γκλαμουριά!)


Η μεγαλύτερη μαγκιά στο φτωχικό βέβαια είναι το σύστημα του κρεββατιού που προσγειώνεται όταν θέλει ο αστέρας να ξαποστάσει το κορμάκι κι ανεβαίνει στα ουράνια όταν θέλει να εξασφαλίσει έξτρα χώρο. Το δε προσκέφαλο του κρεββατιού όταν αυτό ίπταται, κατεβαίνει και δημιουργείται ένα γραφειάκι μούρλια!




Kαι μια κουρτίνα προσφέρει τη διακριτική απομόνωση!


Αλλά και ο εξωτερικός χώρος δέχθηκε τη σχετική περιποίηση ακολουθώντας το ίδιο στυλ.


Το τραπεζάκι του καθιστικού όταν ανοίγει αποκαλύπτει ένα μικρό τζάκι!


Η αυλή διαθέτει και μια μίνι σάουνα όπου η οροφή είναι κατασκευασμένη από 2.500 ξυλάκια!


Designed by Funn Roberts

Photos: Joe Pugliese for Dwell
 

1 σχόλιο:

  1. "Η αυλή διαθέτει και μια μίνι σάουνα όπου η οροφή είναι κατασκευασμένη από 2.500 ξυλάκια!"JENGA

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...