Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013

Αγροικία στη ΓαλλίαΗ συγκεκριμένη εξοχική κατοικία τα σπάει αυτές τις μέρες στο διαδίκτυο και προβάλλεται σχεδόν παντού. Δικαιολογημένα καθώς είναι απαράμιλλης καλλονής. Εμείς δεν θα την δείξουμε?


Φυσικά υλικά όπως πέτρα και ξύλο την κάνουν ακαταμάχητη και ιδιαιτέρως μεσογειακή, μη πω άκρως Ελληνική! Ειδικά το χρώμα της μέντας στα παραθυρόφυλλα είναι εκπληκτικό και μας δείχνει ότι καλό είναι να ξεκολλάμε και λίγο από το μπλε. Υπάρχουν κι άλλα χρώματα εκτός από το μπλε! Οκ?


Ο graphic designer Hans, η γυναίκα του Karen και οι δύο κόρες τους αγαπούν την ισορροπία και την αρμονία ανάμεσα στην πόλη και την εξοχή, το νέο και το παλιό, το μέσα και το έξω. Αγόρασαν ετούτη την ταπεινή φάρμα στη Γαλλική εξοχή για να δημιουργήσουν το καταφύγιο τους.  


Ήθελαν το λοιπόν, κάτι διαφορετικό αλλά και συμπληρωματικό με την κυρίως κατοικία τους και κατέληξαν να σηκώσουν μέχρι και τις πέτρες για να την ανακαινίσουν. 


Όπως υποψιάζεστε ετούτο εδώ το φτωχικό δεν ήταν παρά μια αγροικία όταν το ανακάλυψαν. Δεν υπήρχε κανένα από τα καλά του δυτικού πολιτισμού, όπως ηλεκτρικό ή νερό. Έτσι ξεκίνησαν από το μηδέν. Έκαναν τα σχέδια μόνοι τους και αυτοσχεδίασαν προχωρώντας καθώς δεν επιθυμούσαν ένα "επαγγελματικό" αποτέλεσμα.  Στόχος ήταν ο σεβασμός στο υπάρχον κτίριο και ο καλύτερος τρόπος να ενσωματωθούν τα νέα στοιχεία. 


Εσωτερικά βάφτηκε όλο λευκό για να δείξει κομματάκι πιο σύγχρονο και να αφομοιώσει ευκολότερα τις μοντερνιές.


 Ειδικά η κουζίνα αποτελεί προέκταση του εξωτερικού χώρου!Για τη σκάλα αυτή κόβω φλέβες. Το έξω μπαίνει μέσα χάρη στις πέτρες και τα ξύλινα στοιχεία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...