Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Εκλεκτικό Διαμέρισμα Στο Manhattan


Liza-Sherman-ed11-2011-main.jpg

Το πολύ ενδιαφέρον διαμέρισμα που βλέπουμε ανήκει την έμπορο αντικών Liza Sherman και βρίσκεται στο Manhattan της Νέας Υόρκης. Ένα ιταλικής κατασκευής ξυλόγλυπτο ανάκλιντρο επενδυμένο με λινάτσα, ένα χολυγουντιανό stage φωτιστικό του 1950, ένα βιομηχανικό καρότσι που εκτελεί χρέη coffe table, καρέκλες από αφρικάνικα βαρέλια λαδιών, tribal αφρικάνικες σημαίες και τα αγαπημένο μου  juju hat από το εξωτικό Καμερούν συνθέτουν το εκλεκτικό στυλ αυτού του χώρου. 



Και αν νομίζουμε ότι τα είδαμε όλα, γελιόμαστε! Παρακάτω είναι ο χώρος της τραπεζαρίας από ανακυκλωμένα ξύλα, με καρέκλες κατασκευασμένες από παλιά πλυντήρια, ένα επιδαπέδιο ρολόι του 19ου αιώνα εκ Νορμανδίας, πορτογαλέζικα καλάθια αλίευσης χελιών στον τοίχο (να της βρίσκεται πρόχειρο μπας και ..) κι ένα φωτιστικό αιγυπτιακής προέλευσης. Τα έργα τέχνης περιλαμβάνουν σημαίες και γλυκύτατες χελωνίτσες αγνώστου καλλιτέχνη. Η χαρά της ανακύκλωσης αυτό το σπίτι!


Τις συλλογές από φαρασάκια στον τοίχο τις προσέξατε? Αυτά να βλέπετε και να ξεκολλάτε από τα μουράνο και τα επάργυρα/πορσελάνινα σετ τσαγιού. Η διακόσμηση θέλει φαντασία και πρωτοτυπία! Όπως εξηγεί η συμπαθέστατη κυρία, δεν διακοσμεί και δεν προσπαθεί καν να αιτιολογήσει τις επιλογές της. Αυτό που βλέπει είναι χρώματα, σχήματα και απλά τα συνδυάζει. Επί 35 χρόνια μαζεύει πράγματα ιδιόμορφα και περίεργα και το σπίτι της φαίνεται να είναι η προέκταση του μαγαζιού της. Πάρτε ιδέες!




Photographer: Simon Upton


1 σχόλιο:

  1. Χρονια πολλα.Ποτε δεν θα φανταζομουν οτι ενα τετοιο σπιτι ανηκει σε μια γυναικα ολιγον μεγαλη.Για το σπιτι,παρολο που χει μεμωνομενα καποια ωραια κομματια,δεν τρελαθηκα,αλλα σιγουρα θα θελα να γνωρισω την κυρια.Πολυ τυπισσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...