Σάββατο, 9 Ιουλίου 2011

Ένας Κομψός Φούρνος

Μια από τις μεγαλύτερες χαρές ενός designer είναι να σχεδιάσει επαγγελματικούς χώρους ξεφεύγοντας από τα τετριμμένα. Απαραίτητη προυπόθεση για να το επιτύχει αυτό είναι ένας πελάτης με ανοιχτούς ορίζοντες που δεν φοβάται να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό.Αυτός ο μικρός φούρνος, των 35 τετραγωνικών μέτρων βρίσκεται στην πόλη της Έδεσσας και σχεδιάστηκε από το ελληνικό γραφείο  Studioprototype . Η Ηλέκτρα είναι το πιλοτικό κατάστημα για αλυσίδα πρατηρίων φούρνων, γεγονός ευχάριστο αφού θα χαρούμε να δούμε κι άλλα τέτοια καταστήματα.
Ο μεγάλος και μακρύς πάγκος από μάρμαρο Carrara Arabescato είναι πολύ εντυπωσιακός και πρωταγωνιστεί μέσα στο λιτό περιβάλλον. 
Οι τόνοι του μαύρου και του μπρούντζου στα φωτιστικά του Tom Dixon και την επιβλητική επιγραφή δίνουν κομψότητα και φινέτσα στο κατάστημα, ενώ οι ξύλινες επενδύσεις από κέδρο δίνουν ζεστασιά και οικειότητα.
Κατάφεραν να δώσουν την αίσθηση του μοντέρνου και απέριττου ταυτόχρονα με την οικειότητα του παραδοσιακού και χειροποίητου αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο το προιόν που πουλά το κατάστημα.Άντε και στη γειτονιά μας!
Architects: Studioprototype Architects // Sofia Limpari and Neal Shah

Photography by Spyros Paloukis


via Yatzer
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...