Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

Κρέμασε Φωτογραφίες Στον Τοίχο

Ένας φίλος, ο Θεόφιλος ανακαινίζει το μπαράκι του zazzium drink eat και ζήτησε ιδέες για να διακοσμήσει το μαγαζί με τις καλλιτεχνικές φωτογραφίες που βγάζει ο ίδιος. Οι φωτογραφίες θα μπουν στη είσοδο του μαγαζιού εκατέρωθεν της σκάλας. Με αφορμή τον Θεόφιλο θα δούμε μερικές ιδέες προβολής φωτογραφιών αλλά και κάποιους ευφάνταστους τρόπους που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.


Ο συνήθης τρόπος είναι να ακολουθήσεις την κατεύθυνση της σκάλας. Οι κορνίζες, όλες στο ίδιο χρώμα είναι κολλητά η μία στην άλλη δημιουργώντας ένα σώμα συνεχές.
googleusercontent
Εδώ η πρωτοτυπία βρίσκεται στο μακρόστενο σχήμα της κορνίζας. που με μικρά διαστήματα απόστασης μεταξύ τους ακολουθούν επίσης τη σκάλα. Οι κορνίζες όμως διαφέρουν μεταξύ τους, είτε σε μέγεθος και πάχος, είτε σε χρώμα (κορνίζας και πασπαρτού)

 family-photo-wall-display
Αντίστοιχο παιχνίδι κι εδώ μόνο που πάλι είναι κολλητές οι κορνίζες. Προσέξτε πως το χρώμα του τοίχου αναδεικνύει τις φωτογραφίες.

DUMICAN MOSEY Architects - Fillmore Street contemporary staircase

Ένας μεγάλος γκρι τοίχος με πολλές φωτογραφίες, με κοινό παρανομαστή το ίδιο χρώμα. Χάρη στο λευκό πασπαρτού και τον σκούρο τοίχο οι φωτογραφίες ξεχωρίζουν και προβάλονται.

|| C O B U R N - A R C H I T E C T U R E || contemporary dining room

Ακόμα και σε ένα λευκό τοίχο οι φωτογραφίες ξεχωρίζουν, χάρη στη σκούρα κορνίζα (ίδιο πάχος αλλά παίζουν λίγο τα μεγέθη). Ενδιαφέρον στη σύνθεση δίνουν οι κορνίζες που δεν έχουν πασπαρτού και δείχνουν πιο σκούρες σε σύνολο. Θα ήταν βαρετός ο τοίχος χωρίς αυτές διάσπαρτες ανάμεσα στις άλλες.


Εδώ έχουμε μια επιλογή από λευκές, μαύρες και ασημί κορνίζες σε διάφορα μεγέθη και πάχη  που αναδεικνύονται πάνω σε ένα βαμμένο γκρι τοίχο. Για να μη βάψουν ολόκληρο τον τοίχο επέλεξαν να βαφτεί ένα τετράγωνο κομμάτι, δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον focal point. Επίσης προσέξτε πως ανάμεσα στις φωτογραφίες υπάρχουν prints με ρήσεις και σκίτσα. Αυτή η ποικιλία δημιουργεί μια πετυχημένη σύνθεση. 


Αντίθετα βρίσκω κουραστικές αυτού τους είδους τις προβολές, νομίζω ότι δυσκολεύεσαι να προσέξεις τις φωτογραφίες. 
 marthastewart.com
westermanfam.blogspot.com

Είναι πολύ πιο ευχάριστο οπτικά το ανακάτεμα θεμάτων, όπως κι όταν σε μερικές κορνίζες το πασπαρτού είναι υπερμεγέθες σε σχέση με το θέμα του.

The Vintage Glitter House eclectic family room

Ακόμα και η προσθήκη μεγάλων γραμμάτων είναι πετυχημένος συνδυασμός.


Αλλάζοντας στυλ δείτε πόσο χαρούμενες γίνονται οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες όταν συνδυάζονται με πολύχρωμες κορνίζες ή πασπαρτού! Και για να δέσει χρωματικά η σύνθεση αναμιγνύονται έργα ζωγραφικά με χρώμα (στη συγκεκριμένη περίπτωση των παιδιών που απεικονίζονται!) Ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα στο οποίο φυσικά βοηθά και το χρώμα του φόντου.


Μια  αντίστοιχη σύνθεση με αφίσσες, φωτογραφίες και prints.

Οι συνθέσεις που μπορείς να κάνεις είναι πολλές κι εξαρτώνται από το προσωπικό γούστο και το υλικό που υπάρχει.


family photo wall eclectic staircase

Προσωπικά μου αρέσει η χρήση κλασικών κορνίζων (ενίοτε με ευρηματικούς τρόπους) που ανακατεύονται με γράμματια κι άλλα διακοσμητικά αντικείμενα.

family photo wall eclectic staircase
                                 Anna Spiro
Παλιές κορνίζες συνδυάζονται με μοντέρνες μίνιμαλ, με γράμματα κι αντικείμενα. Σχήματα διάφορα, στρογγυλά και οβάλ με τετράγωνα και μακρόστενα. Κρατάμε κάποια κοινά στοιχεία, όπως το χρώμα και παίζουμε με τα υλικά και τα σχήματα.


Μπορούμε να παίξουμε με ασπρόμαυρο και κάποιο χρώμα, όπως το τυρκουάζ που βλέπουμε κάτω.


Αν δεν θέλουμε να κρεμάσουμε στον τοίχο, ένας τρόπος που συνηθίζεται είναι τα ραφάκια για προβολή κορνιζών. Θα τα βρείτε στο Ikea και μπορείτε να ακουμπήσετε πάνω διάφορες κορνίζες σε ποικίλα σχήματα, την θέση των οποίων αλλάζετε όποτε σας καπνίσει.
designsponge
Στο τσακίρ κέφι μετατρέπουμε σε stand ακόμα και καρέκλες!
brabournefarm

Μια σειρά από κορνίζες όμοιες τοποθετούνται κολλητά δίνοντας την εντύπωση μιας ενιαίας μεγάλης πολυκορνίζας. Το ενδιαφέρον είναι ότι σε κάποια κομμάτια μπαίνει απλό χρωματιστό χαρτί για να παίρνουν ανάσα οι φωτογραφίες και να δίνεται εικαστικός χαρακτήρας στη σύνθεση.

 family-photo-wall-display.blogspot.com
Μια ενδιαφέρουσα πρόταση : Με ξύλινες κορνίζες από το praktiker  φτιάχνουμε μια μεγάλη κορνίζα στον τοίχο και επενδύουμε το εσωτερικό με ταπετσαρία, τοποθετώντας πάνω φωτογραφίες με πολύ απλή κορνίζα (στα χρώματα της ταπετσαρίας για να μην ξεχωρίζει)


Αυτή είναι από τις ωραιότερες ιδέες που έχω δει : Mια υπέροχη ξυλόγλυπτη κορνίζα φιλοξενεί δύο ασπρόμαυρες φωτογραφίες με πολύ λιτές κορνίζες. Θα το υιοθετούσα πάραυτα!
 brabournefarm.blogspot.com

Ορίστε και μια πολλή χαριτωμένη πρόταση : Σε ένα τοίχο με βαφή μαυροπίνακα τα έργα τοποθετούνται απευθείας στον τοίχο, ενώ με κιμωλία σχεδιάζονται κορνίζες. Τέλεια ιδέα για παιδικούς χώρους και όχι μόνο! 
Σε μια παλιά ξύλινη σκάλα, δένονται κορνίζες και ότι άλλο μας βρίσκεται πρόχειρο!

Αν δεν θέλουμε να κάνουμε τρύπες, μπορούμε να εγκαταστήσουμε μια ράγα πάνω στην οποία στερεώνονται οι κορνίζες μας.


Υπάρχουν  και τα πολύχρωμα σχοινιά που έχουν ως ρόλο την προβολή φωτογραφιών (άνευ κορνίζας μάλιστα και πλαστικοποιημένων υποθέτω).

Παραλλαγές στο ίδιο consept, μια ράγα (φθηνό κουρτινόξυλο) με κορδέλες πάνω στις οποίες κρέμονται οι κορνίζες. Chic!

H παρακάτω πρόταση είναι μια ενδιαφέρουσα ειδική κατασκευή : πήχεις ξύλου καρφώνονται δημιουργώντας έναν κάνναβο, πάνω στον οποίο στερεώνονται κορνίζες κι έργα.

Αυτή είναι μια εξαιρετική ιδέα που τιμά και το πνεύμα της ανακύκλωσης. Η σιδεριά που βλέπετε ανήκει σε παλιό  κρεββάτι που μετατρέπεται σε έναν κάνναβο που υποστηρίζει ότι θέλουμε. Θα έβλεπα ωραιότατα μερικές κορνίζες με φωτογραφίες εκεί πάνω!

Ένα μεγάλο γράμμα  από Mdf με κολλημένες ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Είναι μια ιδέα για τον ένα τοίχο της εισόδου στο bar, θα έγραφα μάλιστα όλο το όνομα του μαγαζιού και θα το επένδυα με φωτογραφίες από κεφάτους θαμώνες!

Τώρα περνάμε σε κρεμαστές καταστάσεις, αλα μπουγάδα!  Κορνίζες χρωματιστές χωρίς πλάτη δένονται με σύρματα, πάνω στα οποία πιάνονται με μικρά μεταλλικά μανταλάκια οι φωτογραφίες. Εύκολο να φτιαχθεί, φθηνό και κυρίως πολύ εύκολα αλλάζουν οι φωτογραφίες. Στα συν ότι ταιριάζουν πολύ ωραία με το νεοκλασικό ύφος του εν λόγω bar.


Mια μίνιμαλ έκδοση της ίδιας ιδέας. Μια μεγάλη κορνίζα (γίνεται όσο μεγάλη θέλουμε) με σύρματα στα οποία στερεώνονται οι φωτογραφίες.

Παραλλαγή σε πιο σικάτη έκδοση!

Ε...πιο μίνιμαλ δεν γίνεται!
 brabournefarm.blogspot.com

Τέτοιου είδους σύρματα και μανταλάκια θα βρείτε πολύ φθηνά στο Ikea.

digsdigs.com

Oι φωτογραφίες κολλιούνται πάνω σε ένα πασπαρτού το οποίο με τσιγγελάκια κρέμεται στο συρματόσχοινο. 
 curbly.com

Η ίδια ιδέα μπορεί να έχει διάφορες εφαρμογές ανάλογα με την έμπνευση!
pinterest
 boards.weddingbee.com

      Αυτά και καλές δημιουργίες! Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...